miércoles, 10 de junio de 2015

Una visita al Delta del Llobregat!!!


Natalia C, Paula G, Gemma G, Judit T                                               19 de desembre 2014


Una vista al Delta del Llobregat


És una reserva natural (lloc on es limiten les accions humanes per protegir el medi), està plena d’aiguamolls i boscos de ribera. Els animals que hi viuen al Delta del Llobregat s’han adaptat al soroll que provoquen els avions que passen contínuament per la zona. Aquest mateix soroll afecta psicològicament als habitats que viuen a prop del delta.
En els boscos propera al delta deixen caçar a certs herbívors per tancar l’ecosistema i no tenir un desnivell de la fauna.


L’impacte de l’ésser humà en el medi:
Nosaltres mitjançant una sèrie de bloquejos, impedim que els sediments baixin per aturar l’entrada del mar a la terra, i el mar la envaeix.
Abans hi havien foques (que menjaven molts peixos llavors els pescadors les van fer fora) i tortugues (que posaven els

-El Freixe i l’Om (fulla simple i asimètrica): són arbres alts i amb arrels simples, perquè es troben a prop del canal.


-Líquens: són enllaços de algues i fongs que es troben en els troncs dels arbres. És una de les plantes més antigues que hi ha  (inici de la vida).





-Myoporum:   De  gènere de plantes arbòries i arbustives siempreverdes amb unes 90 Espècies descrites que només 4 són acceptades i la resta encara s’han de  resoldre. Pertanyent a la família Scrophulariaceae. És una planta exotica.


-Atzavara: És una planta pluriannual originària de Mèxic, i


Espècies d’animals: (Aguait de la Bassa dels pollancres)





-Bernat pescaire: és l’ocell més gran d’aquella zona, amb un bec llarg com una espasa, té quatre dits per poder enganxar-se a les branques dels arbres. És un ocell de grans dimensions de l'ordre dels ciconiformes i de la família de les Ardeidae. Poden arribar al metre d'alçada i presenten un plomatge grisos que esdevé més lluent durant l'època reproductiva.


-Corb marí: és una espècie peculiar d’ocell aquàtic ja que no té ales impermeables i que s’ha de quedar a terra per assecar-se amb les ales obertes (a l’Illa  del Corb marí).

-Cabusset: ocell petit que es submergeix. Els adults llueixen el coll i la cara castanys rogencs i el cap i el mantell bru negrós. Destaca el bec, gruixut i punxegut, negre i amb la punta més clara.  


-Esplugabous: és un ocell de l'ordre dels Ciconiformes i de la família dels Ardeidae. El seu plomatge és de color blanc i pot arribar als 52 cm, té les potes grises, el bec de color taronja i coll bastant curt. Treuen els paràsits dels bous, és una nova espècie de la zona.


-Ànec cullerot: és un ànec de superfície que es distingeix pel gran bec eixamplat a l'extrem en forma de cullera. El mascle té el cap verd brillant, el pit blanc, el bec negre i l'abdomen castany.
La femella es distingeix per tindre dues plomes blavoses a les ales.


Espècies invasores: si portem un animal d’una altra regió o bé es mor o s’adapta i, com no té depredadors, es trenca l’ecosistema que hi ha. Com per exemple: la Tortuga de Florida que fa desaparèixer les tortugues autònomes.







Opinió personal:
Aquesta excursió ens va semblar força interessant. Vam aprendre noves espècies autòctones d’aquí Catalunya que no coneixíem. També vam veure les dificultats en que viuen les persones al Delta i, una cosa molt sorprenent, és que
ous a les platjes però degut als turistes i banyistes que hi ha ja no poden fer-ho).



Canal de la Infanta
El canal de la Infanta està compost per aigua dolça i aigua salada. Les plantes que hi ha al seu voltant s’han adaptat a la salinitat de l’aigua. El canal tenia un bosc que l’envoltava però nosaltres l’hem acabat destruint.


Espècies de plantes de la zona:



-Baladre: espècie autòctona situada per tot arreu (boscos, ciutats…); és una espècie verinosa, que si la prenem en poques quantitats dona mal de panxa. A més a més de les fulles, les seves flors blanques i vermelles també són verinoses.

Cultivada arreu del món. Les seves fulles, de fins a dos metres de llargada, generalment de color verd clar, carnoses i dures, creixen des del sòl mateix i formen una roseta que pot arribar a tenir un diàmetre de quatre metres. Només floreix una vegada al llarg del seu cicle vital (és, doncs, una planta monocàrpica).es seves fulles poden arribar a formar metres de llargada. És pol·lonitzada per retpanats.

-Cactus blau: tipus d’etzabara, protegit degut a la seva qualitat de fer tequila.


-Estepa blanca: planta piròfita (resistent al foc) amb una espécie de pels que absorveixen l’aigua.


-Cap blanc: tipus d’amdemisma (planta que només creix en una zona), amb pètals blancs i que produeix una olor que ens fa recordar a la mel




-Polla d’aigua (Gallineta blava):  és una au de la família dels ràl·lids, de l'orde dels gruïformes. És sedentària i habita en aiguamolls i canyars de vegetació densa del sud d'Europa. És una au de color blau amb zones més fosques a la part superior i més clares al pit. Té el bec robust i les potes llargues de color vermell.


-Martinet blanc: té el plumatge blanc, les plomes molt llargues estretes i punxegudes, i el bec negre. Habita en zones embassades​, rius i llacs. S’alimenta de peixos, granotes,  rèptils, amfibis, cucs i insectes.   
                                                  




-Fotja: té les plomes negres i és una au sedenària.


-Merla: El mascle té de plomes negres i un bec groc, a més d’un cercle d’un color groguenc que envolta l’ull. Fa uns 25 cm de llarg. La femella és d’un color marronós, amb tonalitats rogenques al pit. La merla viu en boscos humits, però també se la pot veure en jardins de ciutat. Menja insectes, cucs de terra i fruites


-Cuereta: ocell de color blanc i gris, que mou la cua de dalt a baix.



els animals s’han adaptat al soroll que provoquen els motors dels avions i tenen més por de nosaltres, els humans, que d’aquest soroll.
El que més ens ha agradat és l’aguait de la bassa dels pollancres, degut al seu número d’espècies que hi ha, i la platja natural, ja que no esta tant feta malbé per les persones.





No hay comentarios:

Publicar un comentario